van 7 tot 13 augustus heb ik in een atelierkerkje in Ginnum, Friesland, gewerkt. De historie van het gebouw, de rust, de stilte en vooral de ruimte hebben mij gestimuleerd om op grote vellen papier te tekenen met houtskool en pastelkrijt. Het is een nieuwe impuls in mijn werk. Ik zoek naar verbeelding van kwetsbaarheid van de natuur en de mens. Zoals altijd is het materiaal belangrijk, maar nu heb ik figuren getekend. Ik wil ze graag uitwerken maar eerst heb  ik afstand en bezinning nodig over wat ik heb gemaakt. De inspiratie hoe verder komt dan daarna.

ik zie er naar uit.

Verder volg ik momenteel een cursus autobiografische verdieping. In een groep van 7 mensen onderzoeken we onze zintuigen in relatie tot ons zelf en tot de wereld. Het is fijn om procesmatig te werken in een groep van gelijkgestemden. we bespreken elkaars werk zonder oordeel maar op eigen waarneming.

 

het kunstweekend in Delfgauw heeft veel mooie reacties op mijn werk opgeleverd. Ook de tekst "troost" gaf aanleiding tot bijzondere gesprekken. Het werk en de tekst vallen samen.